Update naar aanleiding van eerste week vrijspelen voor volwassenen i.c.m. jeugd

17 mei 2020

De afgelopen week hebben velen de weg naar het online afhangen of baan reserveren met succes gevonden. We zien dat er hierdoor drukte voorkomen wordt op de banen en dat is in deze fase precies de bedoeling van ons maar ook van de richtlijnen opgesteld door de KNLTB. We zijn daarom blij dat we zien dat over het algemeen jeugdleden en volwassenen de weg naar de banen op deze manier kunnen vinden en weer lekker kunnen tennissen. Tot 1 juni blijven de maatregelen zoals gesteld van toepassing voor een ieder. Er zijn een paar zaken die om verduidelijking vragen, ook mede gezien de mails die we krijgen of die jullie zelf ontvangen uit het systeem van het op afstand reserveren. Daarom ter verduidelijking een paar aandachtspunten  

1] Bevestiging is nodig van jouw gemaakte reservering Het systeem houdt jouw reservering vast tot 1 minuut voor aanvang.
Wordt deze reservering niet bevestigd bij het afhangsysteem bij de kleedkamer met jullie eigen ledenpas dan volgt er een annulering (deze krijg je ook per mail toegestuurd).  

De gedachte hierachter is, dat als iemand niet bevestigd en niet op komt dagen de baan vrij is voor anderen.

NB: Als je in 2019 al lid was dan is deze pas ook voor heel 2020 geldig en hoef je dus geen nieuwe pas op te halen.    

2] LTC heeft er nadrukkelijk voor gekozen in overleg met ProTe-in om vrij tennis voor de jeugd tot en met 18 jaar mogelijk te maken omdat de aanwezige trainer dan als Corona-toezichthouder aanwezig is.
Dit betekent dat er van maandagmiddag tot en met vrijdagmiddag van 15:30 – 19:00 alleen gespeeld kan worden door jeugd (en niet door senioren!). We bekijken dit van week tot week hoe dit het best te organiseren is, maar dit geeft een ieder de mogelijkheden om vrij te spelen is onze visie.  

3] Een baan vooraf reserveren is verplicht (gedurende deze Corona-periode)!
De protocollen die gecommuniceerd zijn vanuit KNLTB naar verenigingen en naar gemeentes schrijven dit voor. LTC confirmeert zich hieraan door dit via de website en via de KNLTB CLubApp mogelijk te maken. We hebben gezien dat een enkeling toch naar de baan komt zonder te  reserveren. Doe dit nu niet het verhoogt het risico op drukte en dat willen we juist voorkomen.  

4] OPROEP voor extra toezichthouders in de komende periode tot 1 juni.
We snappen dat het voor de jeugd soms lastig is om in het weekend een baan te reserveren aangezien LTC geen vaste toezichthouder heeft op dit moment op weekenddagen dan wel feestdagen. Een volwassenen/ouder kan wel met kind reserveren echter jeugdleden onderling dus nog niet.
Om dit wel mogelijk te maken roepen we ouders of seniorleden op als vrijwilliger die gedurende één uur of enkele uren op het park aanwezig willen zijn op de weekenddagen (feestdagen) om als toezichthouder op te treden. Dit kan eenvoudig door dit 24 uur van te voren te melden via een email naar [email protected] .
Wij zorgen dan dat dit bekend wordt op de website/nieuws en Clubapp zodat een ieder ervan op de hoogte is.  

5] Baan 1 – net herstel
We zijn bezig vanuit het bestuur met een aannemer om de netpaal welke omhoog is gekomen uit de ondergrond te herstellen.  Er kan nog wel gespeeld worden maar het kost even tijd om te zorgen dat dit alles gefixed is. Let er svp op dat het net dus geen zware belasting kan verdragen op dit moment. De baan uit het systeem halen is een optie maar we hopen dat het snel is te herstellen en dit niet nodig is.  

We hopen hiermee dat het een ander verduidelijkt is en hopen op veel tennisplezier, help elkaar op de baan en maak het spelletje mogelijk voor een ieder.  

 

Succes Eline & Berthold & René

Nieuwscategorieën